Kimlere ameliyat öneriyoruz?

Çok
17 yıl 5 ay önce #5516 Yazan: scetinkaya
scetinkaya tarafından Re: Kimlere ameliyat öneriyoruz? konusunda yanıtlandı
koray bey, hastanenizin reflu tadavi (l. cerrahi) ucreti konusunda bilgi verebilirmisiniz?
Ücretli hastayım

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
17 yıl 5 ay önce #5517 Yazan: maçavale
maçavale tarafından Re: Kimlere ameliyat öneriyoruz? konusunda yanıtlandı
İyi Günler;
35 yaşındayım. Yaklaşık 1 hafta önce 4cm lik mide fıtığı ve reflü tanısıyla, ameliyat tavsiye edilmiş bir hastayım.
Son 1 seneye kadar, evvelden de çok nadir olan şikayetim son 1 senedir pek çok sıklıkta beni rahatsız etmeye başladı, artık nerdeyse ne yesem ne içsem yanma şikayetlerim oluyor. İlerde bu şikayetlerimin daha sıklıkta beni rahatsız etme olasılığı beni ameliyata bir nebze olsun yakınlaştırıyor. Ama bu forum sitesindeki anlatılan ameliyat sonrası şikayetlerden dolayı biraz endişe etmekteyim. Takılma hissi, gaz sancısı, omuz ağrısı vs vs. Bir dertten kurtulalım derken başka sıkıntılar sahibi olmakta istemiyorum.
Bugün gazetede gördüğüm bir ilan üzeri bir özel hastaneyi aradım, ilanda ameliyatsız reflüden kurtulmak mümkün diyordu, sanırım yarın muayeneye gideceğim. Sırf merakımdan.
Daha evvelki teşhisi koyan doktorum (kendisi Prof. Gen Cerrah) bunun mekanik bir arıza olduğunu ilaçla tedavisinin olmadığını ilaçlarla sadece yakınmalarımın azaltılabilceğini ancak reflü sorunum hep varolacağını ve benim genç yaşta :) olmam dolayısı ile kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini tavsiye etti. Yaşam kalitemi yükseltmek için...
Benim merak ettiğim gerçekten idda edildiği gibi reflüden amelyatsız kurtulmak mümkün mü yoksa sürekli ilaç içmemek için ameliyat mı olmalı.
Beni aydınlatıcı bilgi verirseniz çok sevinirim, ne yapmam gerektiğine tam karar verebilmiş değilim...
Cevabınızı bekliyorum

Çok
17 yıl 5 ay önce #5518 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Re: Kimlere ameliyat öneriyoruz? konusunda yanıtlandı

scetinkaya Yazan:: koray bey, hastanenizin reflu tadavi (l. cerrahi) ucreti konusunda bilgi verebilirmisiniz?
Ücretli hastayım

Benim çalıştığım merkezde reflü operasyonu pek yapılmıyor. Meslektaşımız bir üniversite hastanesinde bu işi düzenli yapan bir meslektaşından yardım alarak yapabileceğini ifade etmişti. Eğer böyle bir yaklaşımı düşünürseniz reflü ana sayfasındaki Bize Ulaşın bölümünden bana mail gönderebilirsiniz.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
17 yıl 5 ay önce #5519 Yazan: Koray Tuncer

maçavale Yazan:: Benim merak ettiğim gerçekten idda edildiği gibi reflüden amelyatsız kurtulmak mümkün mü yoksa sürekli ilaç içmemek için ameliyat mı olmalı.

Sadece ilaç tedavisiyle 4 cm'lik mide fıtığı da bulunan bir kişinin reflüden kalıcı olarak kurtulabileceğini zannetmiyorum. Sizin operasyon için bir aday olabileceğinizi düşünüyorum. Ama böyle bir yorumu sanal olarak yapmak uygun olmaz. Sizi gören hekimlerin yorumu daha sağlıklı olacaktır.
Geçmiş olsun.

Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
17 yıl 5 ay önce #5523 Yazan: maçavale
maçavale tarafından Re: Kimlere ameliyat öneriyoruz? konusunda yanıtlandı
Koray bey cevabınız için öncelikle teşekkürler;
Bundan şunu mu anlamalıyım? nasılsa fıtık ameliyatı olmalıyım olmuşken reflü içinde operasyon yapılması mantıklıdır gibi bir sonuca varabilir miyim?
Ayrıca bu fıtık ilerde beni çok rahatsız eder mi? Çünki şu ana kadar bilmediğimden olsa gerek çok fazla bir şikayetim olmadı, çok nadiren gaz sancısı sandığım gögüs kafesinde sıkışma dışında.
teşekkürler

Çok
17 yıl 5 ay önce #5526 Yazan: Koray Tuncer
Sayın maçavale,
Fıtık varlığı reflü yakınmalarının oluşmasını kolaylaştırabilir. Zaten Sizi opere edecek cerrah aynı seansta sadece fıtık değil reflü operasyonu da planlamalıdır. Tabii ki reflünüzün varlığını olabildiğince kesin olarak ispatladıktan sonra.
Fıtık ilerde Sizi daha fazla rahatsız edebilir. Ama bundan kesin emin olmak tabii ki mümkün değil; belki de rahatsız etmez.
Geçmiş olsun.

www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Sorumlular: sinanersinömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum