Nefes darlığı ve Klapte çarpıntı hissi

Çok
15 yıl 2 ay önce #6978 Yazan: ilhan
Merhaba Sayın Hocalar ve Arkadaşlar. Benim 12 senedir falan middemde gastrit var. Ben 2008 yaz aylarında gece uyurken middeden gelen asitten dolayı boğulma hissi ile uyandım, yani resmen boğuluyordum işte ağzımı çakalayıp , biraz su içtikten sonra geçti. Böyle 2 kez oldu aşağı yukarı 15-20 gün arayla. Sonra 2008 Eylül ayında Spor salonunda spor yaparken birden nefes darlığı hisettim. Ve bundan Sonra sürekli nefes darlığı ve kalbimde çarpıntı hissi çekmeye başladım, kalpte fazla ağrı olmuyor ama bir sıkıntı hissi var. 2 kez KBB doktoruna gittim ( burnumdan girerek boğazımı bir aletle incelediler)hiç bişey yok dediler, Göğüs hastalıklarına gittim ( filim yaptırdım, ufleyerek yapılan testen yaptırdım) bişey yok dediler, 2 kez kardiyografi ve 1 kez kalp ekografisini yaptırdım bişey yok dediler, ilginç tarafı 2007 de gastroskopi yaptırmıştım ve bu nefes darlığı sonrası yine Gastroskpi yaptırdım Reflü falan yok dedi doktor. Son olarak Psikiyatriste gittim , depresyon falan dedi ilaç verdi. KBB gitiğimde Lansor ve Gaviscon yazdı doktor,nefes darlığım geçmedi. En çok şikayet ettiğim nefes darlığıdır , tabi bunun yanı sıra şişkinlik,geğirme, miyddede yanma , boğazımda yabancı madde hissi, sürekli yütkunmak,Yemek boruusunda yanma,ağzımda ve boğazımda kuruma. Nefes darlığı akşamları olduğu gibi gündüzleri de oluyor.Yemek yedikten sonra da , yemediğimdede. Ama sakinleştirici ve midde asidi düşürücü ilaç aldığımda geçiyor.Sigara da fazla içersem oluyor gibi. Ben şahsen reflü olduğumu düşünüyorum, birde son senelerdir 80 kg dan 95 kiloya çıktım , yani kilonun da etkisi var diye okumuştum.
Değerli arkadaşlar Sizn görüşlerinizde almak istedim, acaba yeniden Gastroskopi mi yaptırsam , ya da Reflü yu net olarak tehşis etmek için ne tur test yaptırmalıyım? Valla hiç seyahat falan edemiyorum , araçlarda hemen nefes darlığı çekiyorum , çok bir berbat durmumdayım.Şimdiden yazdıklarınız için teşekkür ederim.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: BUSENUR

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
15 yıl 2 ay önce #6980 Yazan: Oğuzhan İmamoğlu
Tabi bu sorunuza cevabı forumumuzun doktor üyelerinin vermesinde fayda var ama reflünün bahsettiğiniz ölçüde nefes darlığına sebep olduğunu ilk defa duydum.

Kişisel tavsiyem bir gastroenterologa görünmenizdir...

Geçmiş olsun...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
15 yıl 2 ay önce #6988 Yazan: Koray Tuncer
Sayın ilhan79,
Diğer incelemelerde bir patoloji saptanmadığını da dikkate alarak yakınmalarınızın reflüye bağlı olduğunu varsayabiliriz.

Gastrokopide reflü bulunmaması reflüyü ekarte ettirmez, zaten %50 olasılıkla da endoskopide reflü bulgusu saptanmaz (non eroziv reflü (NÖRH)).

Tanıyı netleştirmek için motilite, pH-metri, impedans gibi tetkikler yapılabilir. Pratik olarak uygun bir reflü tedavisi uygulayıp alınacak yanıtı takip etmek de düşünülebilir.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
7 yıl 1 ay önce #11214 Yazan: Elizan
Elizan tarafından Cvp:Nefes darlığı ve Klapte çarpıntı hissi konusunda yanıtlandı
Selamun aleykum. 2 ay önce aniden başlayan çarpıntı , nefes darlığı ve boğazda baskı (birşey takılma hissi) şikayetim başladı. Sürekli boğaz temizleme ihtiyacı, boğaza akıntı gelmesi, göğüste sancı ve batışmalar da şikayetlerim arasındaydı.

Kardiyoloji, genel cerrahi, kbb, çokca acil bölüm ve bir çok doktor dolaştım. Esas hastalığım olan sle ve romatoid artrid'e bağlanıyordu. Panik atan ve başka psikolojik sorunlardan şüpheleniliyordu. Fakat en son gittiğim kbb doktoru reflüm oldupunu söyledi.

Ben Lansor adlı ilacı kullanıyorum fakat yeterli gelmiyor. Bana ne önerebilirsiniz? 23 yaşındayım hayatımda tad kalmadı..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
7 yıl 1 ay önce #11215 Yazan: freefa
freefa tarafından Cvp:Nefes darlığı ve Klapte çarpıntı hissi konusunda yanıtlandı
Elizan gecmis olsun. bir de gastroentroloji bölümüne git. Orda herhalde detaylı bir açıklama yaparlar sana. Sorununa yönelik bir çözüm sunarlar.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Elizan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
7 yıl 1 ay önce #11216 Yazan: Elizan
Elizan tarafından Cvp:Nefes darlığı ve Klapte çarpıntı hissi konusunda yanıtlandı
Doktor tedavisinin yanında panik atak olsun, reflü olsun sıkıntı çeken hastalara İslami tedavi usul olan Şifa ayetlerinden oluşan rukye kuran dinlemelerini ve uygunsa işin ehli olan kişilere hacamat yaptırmalarını ve tevhid ilmini öğrenip maneviyata yönelmeyi tavsiye ediyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: sinanersinömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum