Kısa Segment Barrett (?)

Çok
15 yıl 4 ay önce #8512 Yazan: Evren Turan
Kısa Segment Barrett (?), Evren Turan tarafından oluşturuldu
Merhabalar..

Öncelikle oluşturduğunuz platform için sizlere çok teşekkür ederim.

Benim yaklaşık 1 yıldır reflü şikayetim var. Boğulma hissiyle başladı ve bu nedenle ilk muayeneyi kbb da oldum. İlk muayenede doktor boğazımı kontrol etti ve reflü olduğunu söyleyip gaviscon ve pulset ile eve gönderdi.açıkçası bu ilaçları düzenli kullandıktan sonra reflü hakkında pek bilgim olmadığı için hastalıktan tamamen kurtulduğumu sandım. Yani durumum o kadar iyiye gitti. 1 ay gibi bir süre sonra saçmalayıp alkolü fazla kaçırınca şikayetlerim tekrar ortaya çıkmaya başladı. Kbb ikinci muayenemde farklı ve üst bir doktorun muayenesinden sonra boğazımın temiz olduğunu problemin mideyle ilgili olabileceğini anlatıp gastroya yönlendirildim. Bugün endoskopi yapıldı ve rapor hakkında buradaki doktorlarımızın fikrini almak istedim. Patoloji sonuçlarıyla daha net fikir edinebileceğinizi biliyorum ama 15 günlük bi tahlil süresi verdiler. Hem durumum hakkında anlamadığım bilgilerin tercümesi için hemde kendimi biraz rahatlatabilmek için bu mesajı yazmak istedim. Rapor şöyle;

Şikayeti : GÖRN ön tanısı ile istenmiş olan incelemede,

Biyopsi : Antrum (ş: 1), korpus (ş: 2), Z line (ş: 3)

Özofagus : Z çizgisi 40 cmde, düzenli, hiatus diafragmatikus ile aynı düzeyde. Kolumnar epitelin 1 cm dil şeklinde özofagusa doğru uzandığı dikkati çekti. Z çizgisinden biyopsiler alındı (ş:3). Özofagus mukozası normal görünümde.

Mide : Kardiada endoskopun yeterli sarıldığı görüldü. Kardia, fundus, korpus ve antrum normal görünümde. Antrum (ş:1) ve korpusdan (ş:2) biyopsiler alındı. Pilor forme.

Duodenum : Bulbus ve 2. segment normal.

Üreaz : Antrum (-)

Tanı : KISA SEGMENT BARRETT (?)

Konu başlığınıda bildiğiniz üzere bizi huzursuz eden barrett kısmı ilgimi çektiği için bu şekilde yazdım.. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
15 yıl 4 ay önce #8519 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:Kısa Segment Barrett (?) konusunda yanıtlandı
evrent yazan:

Özofagus :Kolumnar epitelin 1 cm dil şeklinde özofagusa doğru uzandığı dikkati çekti.
Tanı : KISA SEGMENT BARRETT (?)

Bu bulgu Barrett ile uyumlu olabilir. Bu görünümdeki Barrett'ler genelde bir sorun oluşturmazlar. Patoloji olmadan kesin konuşmak zor.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
15 yıl 4 ay önce #8520 Yazan: Evren Turan
Evren Turan tarafından Cvp:Kısa Segment Barrett (?) konusunda yanıtlandı
hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. patoloji sonuçları geldiğinde tecrübenizden tekrar yararlanmak için konuyu güncellerim. iyi çalışmalar..

Çok
15 yıl 4 ay önce #8532 Yazan: Evren Turan
Tekrardan merhabalar,

Bugün patoloji sonuçlarımı aldım ve daha doktoruma gösterme imkanım olmadı. Anlayışla karşılarsınız ki beklemek merakımıda artırdı. Patoloji sonuçlarım şöyle;

Makroskobik bulgular :

A- 1 numara , 2 parca her biri 0.2x0.2x0.2 cm
B- 2 numara , 3 parca en büyüğü 0.3x0.2x0.2 en küçüğü 0.2x0.2x0.1
C- 3 numara , 2 parca her biri 0.3x0.3x0.3 cm tta

TANI :
I- KRONİK AKTİF ATROFİK GASTRİT, ANTRUM
II- KRONİK AKTİF GASTRİT, ORTA ŞİDDETTE, KORPUS

YORUM : H. Pylori (++). Z çizgisinden alındığı bildirilen örnekte çok katlı yassı epitel kolumnar epitel ile devam etmektedir. Goblet hücre metablazisi saptanmamıştır. Kronik aktif yangı dikkati çekmektedir.

Rapor bu şekildedir ve merak ettiğim diğer şeyde endoskopide yanlış teşhis imkanı var mıdır?

Çok
15 yıl 3 ay önce #8591 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:Kısa Segment Barrett (?) konusunda yanıtlandı
evrent yazan:

TANI :
I- KRONİK AKTİF ATROFİK GASTRİT, ANTRUM
II- KRONİK AKTİF GASTRİT, ORTA ŞİDDETTE, KORPUS

YORUM : H. Pylori (++). Z çizgisinden alındığı bildirilen örnekte çok katlı yassı epitel kolumnar epitel ile devam etmektedir. Goblet hücre metablazisi saptanmamıştır. Kronik aktif yangı dikkati çekmektedir.

Midede yaygın bir gastrit söz konusu. Midenin 2. yarısında mideyi kaplayan zarda biraz incelme olmuş (atrofi). Midede orta yoğunlukta H. pylori bakterisi var. Barrett bulgusu yok.

Rapor bu şekildedir ve merak ettiğim diğer şeyde endoskopide yanlış teşhis imkanı var mıdır?

Bu soruyu tam anlamadım. Biraz daha ayrıntı veya bir öernek verirseniz yanıtlamaya çalışırım.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
15 yıl 3 ay önce #8594 Yazan: Evren Turan

Midede yaygın bir gastrit söz konusu. Midenin 2. yarısında mideyi kaplayan zarda biraz incelme olmuş (atrofi). Midede orta yoğunlukta H. pylori bakterisi var. Barrett bulgusu yok.

Peki gastritin tamamen tedavi edilebilme imkanı var mıdır? Yoksa reflü gibi ömür boyu dikkat edilmesi gereken bir husus mudur? Bildiğim kadarıyla reflü ile gastrit tamamen ayrı sorunlar ve anladığım kadarıyla benim hastalığım aylardır kafamı kurcalayan reflü değil.. Ayrıca H.Pylori için ayaküstü görüştüğüm bir doktor antibiyotik tedavisine gerek yok, genelde herkeste bu derecede bulunur demişti.

Bu soruyu tam anlamadım. Biraz daha ayrıntı veya bir öernek verirseniz yanıtlamaya çalışırım.

Yapılan endoskopinin yanlış yapılma (yani doktordan doktora farklı olması) gibi olasılığı var mıdır?

Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim, cevaplarınız için gerçekten minnettarım. Kurduğunuz platform sayesinde aslında en büyük sorunumuz olan psikolojik kısmı büyük oranda çözüyoruz.

Konuyu daha fazla uzatıp diğer arkadaşlara haksızlık etmek istemiyorum. Herkese acil şifalar..

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum