Kısa Segment Barrett (?)

Çok
15 yıl 3 ay önce #8599 Yazan: Evren Turan
Evren Turan tarafından Cvp:Kısa Segment Barrett (?) konusunda yanıtlandı
Bu arada bugün doktoruma sonuçları gösterebildim. Bana ilaç kullanmama gerek olmadığını söyledi. Sadece "yediklerine dikkat etmen yeterli, eğer gerek görürsen 2 sene sonra bir endoskopi daha yaparız" dedi. Baştan savılmış hissediyorum açıkçası, kafam biraz karıştı. Her ihtimale karşı ilk ayaküstü gösterdiğim doktorun tavsiyesine uyarak uzun süreli gaviscon ve pulcet kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Ya da en azından şikayetlerim artarsa..

Not : Düzenleme seçeneği olmadığı için yukarıya ekleyemedim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
15 yıl 3 ay önce #8604 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:Kısa Segment Barrett (?) konusunda yanıtlandı
evrent yazan:

Peki gastritin tamamen tedavi edilebilme imkanı var mıdır?

Oluşturan sebebe göre değişebilir. Her zaman başarılı olamayabiliyoruz.

Bildiğim kadarıyla reflü ile gastrit tamamen ayrı sorunlar

Çok doğru. Birlikte olabilirler, ama ayrı sorunlar.

Ayrıca H.Pylori için ayaküstü görüştüğüm bir doktor antibiyotik tedavisine gerek yok, genelde herkeste bu derecede bulunur demişti.

Genelde herkesde olmaz. Türkiye'de ortalama %50 civarında. Hijyen koşulları bozuldukça olasılık artar. Gelişmiş ülkelerde %20 civarında. Her zaman illa da tedavi edilecek diye bir kural olmadığı doğru. Ama Sizin raporunuzda atrofiden bahsediliyor. Hp'nin atrofiyi artırabileceğini biliyoruz. Yani Sizin durumunuzda tartışacak bir şey yok, tedavi etmeye çalışmak lazım.

Yapılan endoskopinin yanlış yapılma (yani doktordan doktora farklı olması) gibi olasılığı var mıdır?

Yapan kişi ehil olmaz, yarım yamalak tecrübe, bilgi ve beceri ile işlem yaparsa tabii ki hata olasılığı olabilir.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum