endoskopi sonucum

Çok
15 yıl 4 ay önce #8528 Yazan: sevgi ates
endoskopi sonucum, sevgi ates tarafından oluşturuldu
iyi çalışmalar dilerim.Siteyi cok beğendim.Anlasılır yorumlarınız reflü hastalığı konusunda bilgi sahibi olmamı kolaylastırdı.Sağolun ,emeğinize sağlık.

Bir iki kere midemde ağrı oluştugu için Dr.gitmeye karar verdim.Sağ kaburga altında da ağrı oluşuyordu zaman zaman.Uzman dr.batın ultrasonu yaptırdı ardından da endoskopi önerdi.Batın ultrasonunda 12 mm karaciğerde basit kist çıkdı.Diğerleri Normal idi.

Endoskopi sonucumu yorumlarsanız sevinirim.

şikayeti:dispepsi
özafagus:üst ve orta normal ,alt uçda özafajit
ve barrett görünümü vardır.Biopsi alındı.Özafagus alt sfinter tonusu normalden azdır.
kardia:normal
fundus:normal
korpus:normal
antrum:superfisiyel gastrit
pilor normal
bulbus normal
hylopori (+)
tanı:reflü özafajit barrett görünümü.antral gastrit
patalojı sonucum cıkmadı.Hypolori tedavisine başladım.(14 gunluk)

Barrett olması canımı cok fena sıkdı.Reflü olduğum halde çok belirgin şikayetlerimde yokdu açıkcası.Barrett tedavisi olmayan bir hastalık zannederim.İlerlemesi ve de gerilemesi mümkün olmayan?

yorumunuza şimdiden teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
15 yıl 3 ay önce #8531 Yazan: sevgi ates
sevgi ates tarafından Cvp:endoskopi sonucum konusunda yanıtlandı
Sayın DR'larımıza tekrar selam..PAtaloji raporumda cıkdı.Bunu da yazmak istedim.

Saygılar

Not:YAnıt yazılırsa cok mutlu olurum.

MAKROSKOPİK İNCELEME:
BARRETT ÖZOFAGUSU:HER BİRİ 0,3 CM CAPINDA ,SARI BEYAZ RENKLİ 2 ADET DOKU PARÇASI

MİKROSKOPİK İNCELEME
ÖZOFAGUS:Kesitlerin incelenmesinde yüzeyde tek katlı prizmatik epitel izlenmektedir.Epitel altında stromada mononükleer hücre infiltrasyonu ile seyrek nötrofil lökositler bulunmaktadır.H.pylori izlenmemektedir.

tanı:kronik nonspesfik özofajitis grade I
özofagus
-özofagogastroduodenoskopi ,endoskopik biyopsiler
-not:Malingnite diplazi barrett özofagus bulgusu izlenmedi

Kafam karısdı neden derseniz .Endoskopiyi yapan dr'um ile telde konusdum.Barret ozofagus endoskopide gordugumuz ıcın bızım dedigimiz gecerlı diye birsey soyledi?!Bu sitede okuduklarıma göre endoskopi+pataloji birbirini desteklemeli idi?
2.kafama takılan sey hylopori bakterisi tedavısı gormekteyim ama patolojide cıkmamıs.Midemde olup yemek borumda olmaması durumu bu?Bundan sonraki tavrım ne olmalı neye inanmalıyım?
Saygılar
yanıtlarsanız cok sevinirim..

Çok
15 yıl 3 ay önce #8592 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:endoskopi sonucum konusunda yanıtlandı
sevgis yazan:

Kafam karısdı neden derseniz .Endoskopiyi yapan dr'um ile telde konusdum.Barret ozofagus endoskopide gordugumuz ıcın bızım dedigimiz gecerlı diye birsey soyledi?!Bu sitede okuduklarıma göre endoskopi+pataloji birbirini desteklemeli idi?
2.kafama takılan sey hylopori bakterisi tedavısı gormekteyim ama patolojide cıkmamıs.Midemde olup yemek borumda olmaması durumu bu?Bundan sonraki tavrım ne olmalı neye inanmalıyım?

Barrett genelde endoskopide şüphelenilen biyopside kesinleştirilen bir tanı. Sizde patoloji Barrett'i desteklemiyor. Yemek borusunda hafif bir iltihaptan bahsediliyor.
H. pylori için bir şey diyemiyorum. Yemek borusunda çıkmamış, çıkması da pek beklenmez zaten.
Tavrınız inandığınız, güvendiğiniz gerçek bir hekimin önerilerini uygulamak olmalı.

Geçmş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
15 yıl 3 ay önce #8597 Yazan: sevgi ates
Koray Bey teşekkürler yanıtınız için.Benim dr'a giderken cok ciddi şikayetlerım yokdu acıkcası.Amcam mide kanseri oldugu ıcın de baktırmam gerektiğini düşünmüştüm.Doktor reflün var diyince çok şaşirdım cunku bende reflü'nün tipik belirtilerinin hiç biri yokdu.Bir ilac başlattı 2 gündür içiyorum ama feci midemi kaynatmaya başladı??? öncesinde hiç böyle şikayetlerim yokdu? probex gunde 1 kere sabah tok karnınla ..2 ay kullanmam gerekmiş.Bu ilaç böyle şeyler yapabilir mi?

Çok
15 yıl 3 ay önce #8603 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:endoskopi sonucum konusunda yanıtlandı
sevgis yazan:

Bir ilac başlattı 2 gündür içiyorum ama feci midemi kaynatmaya başladı??? öncesinde hiç böyle şikayetlerim yokdu? probex gunde 1 kere sabah tok karnınla.. Bu ilaç böyle şeyler yapabilir mi?

Prabex'i sabah aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce almanız daha uygun olur. Ama bu ilacın böyle bir şey yapması beklenmez.

Öte yandan net olarak bu ilacı almaya başladıktan sonra bu yakınma ortaya çıktıysa, aksi ispatlanana kadar ilaç bundan sorumludur ve değiştirmeyi düşünmek gerekir.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
15 yıl 3 ay önce #8610 Yazan: sevgi ates
Koray Bey teşekkürler yanıt için.Bu ilaca şimdi alışdım sorun çıkarmıyor .Benim öğrenmek istediğim şey özofajitim iyileşecek mi? Bu ilacı içme amacım özofajitin ilerlemesini mi durdurmak? yoksa tamamıyle iltihabın kurumasını mı sağlamak.? Sonuç itibariyle ilacım neyi tedavi ediyor.Şimdiden teşekkürler..

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum