Tanı : Endoskopik barrett özofagus

Çok
14 yıl 10 ay önce #8985 Yazan: MURAT
Tanı : Endoskopik barrett özofagus, MURAT tarafından oluşturuldu
Öncelikle boyle bir siteden ötürü emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ben 26 yaşındayım. Bundan yaklaşık 1 hafta önce Gazi Üniversitesi Tıp Fak. de endoskopi oldum. Şikayetim boğazımda tıkanıklık hissiydi. Sanki boğazımda birşey varmış gibi hissediyordum. Yemek yerken su içerken herhangi bir acı hissetmesemde boğazımdan geçen sıvı ve katıların belli bir noktadan sonra yavaş yavaş geçmesi beni çok rahatsız ediyordu. Endoskopi sonucumun altında (Tanı : Endoskopik barrett özofagus) yazıyordu. Yaklaşık 2 yıl önce endoskopi olduğumda birşey bulunamamıştı. Şimdi böyle bir şeyin çıkması beni çok rahatsız etti. Bilgilerinizi ve yardımlarınızı esirgemez iseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #9006 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
muzi811 yazan:

Endoskopi sonucumun altında (Tanı : Endoskopik barrett özofagus) yazıyordu. Yaklaşık 2 yıl önce endoskopi olduğumda birşey bulunamamıştı. Şimdi böyle bir şeyin çıkması beni çok rahatsız etti.

Endoskopik Barret özofagusu boyutları nedir?
Biyopsi sonucunuz nasıl yorumlandı?
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
14 yıl 9 ay önce #9020 Yazan: MURAT
MURAT tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
Doktor bey,
cevabınız için teşekkür ederim. Geçen hafta özel bir muayenede İbni Sinada görev yapan Prof bir hocama gittim ve orada muayene ve endoskopi oldum. Bana Barrett olmadığımız sadece Reflü olduğunu ve Reflüden kaynaklana birkaç yara olduğunu söyledi. İlaç tedavisine başladım. Şuan okadar iyiyim ki bana Barrett teşhisi koyan doktora gerçekten kızıyorum. Hayatımda ki 15 günü bana zehir etti :) neyseki şimdi iyiyim. Teşekkürler.

Çok
14 yıl 9 ay önce #9022 Yazan: murat ünal
murat ünal tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
muzi811 yazan:

Doktor bey,
cevabınız için teşekkür ederim. Geçen hafta özel bir muayenede İbni Sinada görev yapan Prof bir hocama gittim ve orada muayene ve endoskopi oldum. Bana Barrett olmadığımız sadece Reflü olduğunu ve Reflüden kaynaklana birkaç yara olduğunu söyledi. İlaç tedavisine başladım. Şuan okadar iyiyim ki bana Barrett teşhisi koyan doktora gerçekten kızıyorum. Hayatımda ki 15 günü bana zehir etti :) neyseki şimdi iyiyim. Teşekkürler.

ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum, çünkü ben de aynısını birebir yaşadım..
endoskopiyi yapan doktor (ki kendisi ankarada büyük bir özel hastanenin de gastroentoroloji bölüm başkanı, bana direk barret dedi, hatta ötesi var, patoloji raporu barreti reddetmesine rağmen (ben tabii bunu daha sonra öğrendim) patoloji raporuna bakıp "evet sende barret var) dedi.. :)
kabus gibi günler yaşattı bana..
o yüzden sizi çok iyi anlıyorum..
çok geçmiş olsun.. :)

Çok
14 yıl 9 ay önce #9023 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
muzi811 yazan:

bana Barrett teşhisi koyan doktora gerçekten kızıyorum.

Yok, meslektaşımıza kızmayın. Bunu bazen ben de yapıyorum. Görüntü Barrett'e benzeyebiliyor, patoloğu uyarmak için tanıya "endoskopik Barrett özofagusu" yazıyorum.

Bu bir ön tanıdır. Patoloji tarafından desteklenirse dikkate almak gerekir.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
9 yıl 2 ay önce #10062 Yazan: mert
mert tarafından Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
slm.bu reflü kanserle korkutanlara suç duyurusu açsak nasıl olur tazminat falan aliriz çünkü toplumun geniş tabanını etkileyen reflücük insanlarımızı korkutarak iş verimlilik potansiyeline bazı doktorlar darbe vuruyor ben bu doktorların yüzünden okb hastası oldum

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum