Tanı : Endoskopik barrett özofagus

Çok
9 yıl 1 ay önce #10077 Yazan: gulgun
gulgun tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
Dr bey, cevabınız için çok teşekkür ederim.Metaplazi tedavi olabiliyor herhalde degilmi? Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
9 yıl 1 ay önce #10078 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı
Merhaba,
Metaplaziye has özel bir tedavi yok.
Reflü için yapılan tedavi aynı zamanda metaplazinin tedavisi oluıyor.
Pratikteki sorun displazi. Dizplazi gelişmedikçe zorun yok.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
9 yıl 1 ay önce #10081 Yazan: gulgun
Dr bey , cevabınız için çok teşekkür ederim.Umarım 2 ay sonra endeskopide displazi çıkmaz.son olarak ilaç kullanımi ile bir sorum olucak.Dr sabah kahvaltıdan yarım saat once nexium icmemi soyledi.Ben sabah aç karnına euthyrox 175 içiyorum.mide ve troid ilaci beraber içilmezmis.ikiside aç karnina içilecek.nasil kullanmalıyim? Teşekkürler.Iyi çalışmalar

Çok
9 yıl 1 ay önce #10085 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp: Tanı : Endoskopik barrett özofagus konusunda yanıtlandı

gulgun Yazan:: Dr bey , cevabınız için çok teşekkür ederim.Umarım 2 ay sonra endeskopide displazi çıkmaz.

Merak etmeyin. Çok büyük olasılıkla çıkmaz.

Dr sabah kahvaltıdan yarım saat once nexium icmemi soyledi.Ben sabah aç karnına euthyrox 175 içiyorum.mide ve troid ilaci beraber içilmezmis.ikiside aç karnina içilecek.nasil kullanmalıyim?

Bu konuyu Endokrinoloji Uzmanı arkadaşımla konuştum. Israrla aynı anda alınmasın diyorlar. Şöyle uzlaştık: Kahvaltıdan bir saat önce Euthyrox yarım saat önce Nexium. Eğer düzenli giden TSH takibinde sorun yaşanırsa, o zaman Nexium mecburen akşama çekilecek, akşam yemeğinden yarım sat kadar önce aç karna alınacak.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
9 yıl 1 ay önce - 9 yıl 1 ay önce #10088 Yazan: gulgun
Ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.iyiki varsınız.
Son düzenleme: 9 yıl 1 ay önce Düzenleyen:gulgun Neden: ekleme

Çok
8 yıl 10 ay önce #10717 Yazan: gulgun
Merhaba, Dr Bey.Barret tanisı aldıktan 3 ay sonra tekrar endoskopi istedikleri için farklı bir görüs olması adına baska bir hastanede endoskopi yaptirdim.sizin görüsunüzü almak isterim.tesekkürler.
Duodenumun 2.kitasi mesafesine kadar incelendi.
Kalite : yetersiz.4 gun oñcesine kadar plavix kullanıldıği icin kanama egilim nedeni ile az sayıda biyopsi alındı.
Özofagus:kriko - farinks,özofagus ust bir bölü üç,orta bir bölü üç normal izlendi.özofagus distalinde z cizgisi proksimale yer degistirmiş idi.Gastrik mukoza adacığı izlendi.Bir adet biyopsi alındi.kanama kontrolu sağlanması ardından islem sonlandirildı.Z cizgisi yukarı 10-15 mm yer değistirmis görünümdeydi.
Alt özofagial sfinkter tonusu normal
Mide:kardia,fundus ve korpus mukozasi eritemli idi.Biyopsiler alindi.Antrumda eritemli mukoza zemininde az sayida erozyon izlendi.Biyopsiler alındı.
Duodenum:Tum bulbus ve duodenumun2.kıtası normal idi.
Tanı:
Özofagus :Reflu özofajit(LA:Evre A)Barret?,HH?
Mide:Eroziv gastrit
Duodenum:Normal

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum