Barret konusunda endişeleyim.

Çok
9 yıl 3 hafta önce - 9 yıl 3 hafta önce #10141 Yazan: Elif Çırak
Barret konusunda endişeleyim., Elif Çırak tarafından oluşturuldu
sayın hocam dört ay önce mide şişkinliği ve ağrı sebebiyle endoskopi oldum. Midemde helibacter ve pangastrit çıkyı. Doktorum yemek borusunda adacıklar gözlediği için barret şüphesiyle patoloji istedi. Sonuç; Kısmen kolumnar ile örtülü mukoza, reflü özafajiti bulguları. Displazi ya da neoplazi düşündürecek bulgu yoktur. Labaratuvar Baret için histokimyasal inceleme önermiş. Bu işlem yapılmadı ama doktorum barret tanısı koydu. Üç aylık tedavi sonucunda helibacter mikrobu negatif çıktı. Midemdeki rahatsızlıklarda azalmıştı. Kendimi iyi hissedince aldığım ilaçları kestim. ( Nexium- Gaviskon) Ne varki dört aydır geniz akıntısı, boğazda mayi birikimi, kuruluk , hafif acı vardı. Çok ender de sanki boğazıma bir şey takılıyormuş hissi hissediyordum. Dört kez kbb doktoruna gittim. geniz akıntısı doğrulandı. Tüm tetkikler yapıldı ama her şey normal çıktı. Yığınla ilaç kullandım ama şikayetlerim bir türlü geçmedi. Hala devam ediyor. Bu arada ise bir ay önce ise mide şikayetlerim yine artmaya başladı. Maalesef ilaçlarımı düzenli kullanmadım. Sonunda son bir haftadır yoğun mide ağrısı, İki göğsüm arasında ve sırtımda şiddetli yanma ve ona eşlik eden ağrı var. Yemek yemekte zorlanıyorum. Midem zor alıyor. Yemek yerken yanma hissim şiddetleniyor. İlaçlarımı on gündür kullanıyorum ama hiç bir faydasını göremiyorum. Açıkçası barret yüzünden çok endişeliyim. Dört ay gibi kısa bir sürede kansere dönüşme riski var mı? Tekrar doktora gittim ve endeskopi istedi. Yine bu kadar kısa sürede endeskopi yaptırmak zararlı olur mu? Endişelerimi giderirseniz çok sevinirim.
Son düzenleme: 9 yıl 3 hafta önce Düzenleyen:Elif Çırak Neden: Eksik bilgi

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
9 yıl 3 hafta önce #10144 Yazan: Efruh
Efruh tarafından Barret konusunda endişeleyim. konusunda yanıtlandı
Merhaba koray bey yorumlamadan birşeyler yazmak istememiştim fakat hoşgeldin demeden geçemedim.

Hoşgeldin Çok geçmiş olsun....

Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır....

Çok
9 yıl 3 hafta önce #10149 Yazan: Elif Çırak
Elif Çırak tarafından Barret konusunda endişeleyim. konusunda yanıtlandı
Teşekkür ederim. Size de öyle.

Çok
9 yıl 3 hafta önce #10153 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Barret konusunda endişeleyim. konusunda yanıtlandı

Elif Çırak Yazan:: barret yüzünden çok endişeliyim. Dört ay gibi kısa bir sürede kansere dönüşme riski var mı?

Böyle bir şeye ihtimal vermek zor. Dört ay önceki biyopsilerde displazi bile yoktu.

Tekrar doktora gittim ve endeskopi istedi. Yine bu kadar kısa sürede endeskopi yaptırmak zararlı olur mu?

Hayır zararı olmaz. Biz gerekli gördüğümüz (mide kanaması vb) hastalarda bir kaç gün arayla bir kaç kez, hatta aynı günde iki kez endoskopi yapabiliyoruz.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
9 yıl 3 hafta önce - 9 yıl 3 hafta önce #10162 Yazan: Elif Çırak
Elif Çırak tarafından Barret konusunda endişeleyim. konusunda yanıtlandı
Hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Patoloji raporuma göre Barret kesin diyebilir misiniz? Şikayetlerim azalsa da hala devam ediyor. Aldığım ilaçlar ne kadar zamanda etki gösterir? Hp ve gastrit tedavisinde üç ay boyunca tüm ilaçları kullandım zaten, şikayetlerimi geçirmesi gerekmiyor muydu? Biz reflüyü hep hafif bir rahatsızlık olarak düşünürdük. Bu hastalığın insanda bu kadar şikayet yaratması olağan mı? Site de yer alan bütün yazıları okudum ve çoğu bende var. Zaman zaman hafifliyor, zaman zaman atak yapıyor ve hayatı insana zindan ediyor. Sanırım hastalığın yarattığı rahatsızlıkların psikolojiyi bozmasıyla alakalı. Ki ben de çok bozdu. Tam anlamıyla kaygı sendromları yaşıyorum. ( Kanser mi oldum gibi?) Bu tür rahatsızlıkları yoğun olan insanların bir psikiatrise gitmesini tavsiye eder misiniz?
Son düzenleme: 9 yıl 3 hafta önce Düzenleyen:Elif Çırak

Çok
9 yıl 3 hafta önce #10163 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Barret konusunda endişeleyim. konusunda yanıtlandı

Elif Çırak Yazan:: Patoloji raporuma göre Barret kesin diyebilir misiniz?

Nasıl diyeyim? patolog bile histokimyasal inceleme demiş.

Şikayetlerim azalsa da hala devam ediyor. Aldığım ilaçlar ne kadar zamanda etki gösterir?

Standart yemek borusu tipi asit reflüde 2-4 hafta içinde yakınmalarda gerileme olması beklenir.

Hp ve gastrit tedavisinde üç ay boyunca tüm ilaçları kullandım zaten, şikayetlerimi geçirmesi gerekmiyor muydu?

"Midemdeki rahatsızlıklarda azalmıştı. Kendimi iyi hissedince aldığım ilaçları kestim." demişsiniz. İlginç olan Sizin ilk yakınmalarınız şişkinlik ve mide ağrısı; yanma vb reflü düşündürecek bir yakınma tanımlamamışsınız. Daha sonra ortaya çıkan yakınmalarda yanmadan bahsediyorsunuz.
Reflüde belli bir süre (3-6 ay) asit düzenleyici tedavi yapıldıktan sonra, yakınma oldukça yine ilacı kullanmalarını öneriyoruz. Yani reflü tedavisinde 3-5 kutu ilaç kullanıp, sonra ömür boyu ilaç kullanmama pek mümkün olmuyor.

Tam anlamıyla kaygı sendromları yaşıyorum. ( Kanser mi oldum gibi?) Bu tür rahatsızlıkları yoğun olan insanların bir psikiatrise gitmesini tavsiye eder misiniz?

Bizim tedavimizle rahatlatamadığımız ve zeminde psikolojik etkilenmelerin olduğunu düşündüğüm hastalarda Psikiyatri'den yardım istiyorum.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Sorumlular: ömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum