gırtlak reflüsü hakkında?

Çok
17 yıl 6 ay önce #5467 Yazan: baran taner
gırtlak reflüsü hakkında?, baran taner tarafından oluşturuldu
reflünün gırtlağı etkilediğini biliyoruz(tahribat vb..)
1) Larenks, farenks'deki etkileri görmek için ne yapmalıyız?
2) Standart kbb deki boğaz ve ses tellerine bakarak görülen veriler bunu ortaya çıkarır mı?
3) Gırtlakdaki etkisi neler olabilir?
4) Tedavi olarak reflüyü engellemek dışında neler yapılabilir hasara yönelik? Teşekkürler...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
17 yıl 3 hafta önce #5810 Yazan: seçil
seçil tarafından Reflü ve gırtlaktaki şikayetler konusunda yanıtlandı
Merhaba,
ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 8 ay öncesinde başalayan boğazımda sürekli yanma ve acı hissi, yutkunma zorluğu ve boğazımda sürekli balgama benzer birşey varmış hissi ile karşılaştım. Doktora gittim reflü ilaçları kullandım bi süre yememe içmeme de dikkat ettim geçmiş gibiydi ancak 2 haftadır yeniden başladı sabahları kalktığımda boğazımda sanki 2 pket sigara içmişim gibi bir his oluyor ki sigara kullanmıyorum.. Ayrıca Yıllardır tükürük salgım çok fazla bunun da bir alakası olabilir mi bilmiyorum...tekrar doktora gittim bu cuma endoskopi yapılacak.. Barret özafagusa dönüşmüş olmasıdan korkuyorum..neyse cuma günü öğreneceğim..

Çok
17 yıl 3 hafta önce #5816 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:Reflü ve gırtlaktaki şikayetler konusunda yanıtlandı
Sayın sdemirel13,
Sonucu bildirirseniz seviniriz.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
16 yıl 11 ay önce #5882 Yazan: Serhat
Serhat tarafından Cvp:gırtlak reflüsü hakkında? konusunda yanıtlandı
Merhaba Sayın hocalarım,

26 yaşındayım, alkol ve sigara kullanmıyorum. Yaklaşık 35 gün önce boğazımda hafif bir yanma oldu ancak ciddiye almadım. Ardından 1 hafta sonra yutkunma zorluğu çekmeye başladım. Yutkunurken sanki gırtlağım bir yere çarpıyor gibi oluyordu. 1 hafta bunu çektikten sonra bir gece tüm kulaklarım burnum genzim doluymuş gibi tıkandı. Boğulacak giib oldum ertesi günü KBB uzmanına göründüm. Geniz akıntısı dedi ve Klacid MR 10gün, Muconex, deniz suyu verdi. Semptomlarım rahatları ancak ilaçlar bitince başa döndü. Bu arada midem de çok gaz çıkarmaya başladım. Tükürüğümü yutarken sanki hava yutmuşum gibi karnım gurulduyor ve boğazıma takılıyor. Arkasından başka bir KBB uzmanına gittim burunda konka büyümesi var dedi; nasonex sprey, sudafed, pastil ve clarinase verdi. İlaçları alınca rahatım ancak ilaçları 1 gün bile kessem başa dönüyorum. Midemde ve yutkunma problemim devam ediyor. Bugün 35. günü rahatsızlığımın ve internette araştırırken gırtlak reflüsünü rastlayınca danışmak istedim. Zaten şikayetim başladığı günden beri yemekler boğazımdan çok yavaş iniyor ve sanki yemek boruma sürte sürte kazıyarak iniyor. Halen de öyle, yutkunurken zorlanma ve tükrüğümü yutunca hava yutmuşum gibi guruldama devam ediyor. Genzimde bir doluluk var, sanki akıntı gibi Devamlı balgam yutuyormuşum gibi. Bu mideye inip rahatsızlık verir mi? Dilimde de feci bir yanma. Çaresiz kaldım hocalarım. Kime nereye gitmeliyim, şehir problem değil. Ben Antalya'dayım ve İzmir!e de gidebilirim. Reflü olabilir mi? Gırtlağıma zarar verdi ise kanser riskim var mı? 5 yıl önce de nexium ve debridat fort, sulpir kombinasyonunu mide sorunumdan kulanmıştım. Tekrar denemeli miyim? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Fatih hocam size de gerekiyorsa gelebilirim. Teşekkürler...

Çok
16 yıl 11 ay önce #5883 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:gırtlak reflüsü hakkında? konusunda yanıtlandı
serhatync yazan:

Zaten şikayetim başladığı günden beri yemekler boğazımdan çok yavaş iniyor ve sanki yemek boruma sürte sürte kazıyarak iniyor.

Sanki bir özofajit gibi tanımlıyorsunuz.
KBB hekimleri muayene sırasında reflü olasılığından bahsetmedi mi? Genelde reflüye bağlı oluşan gırtlak sorunları KBB muayenesi sırasında bir takım bulgular verir.
Sindirim sorunlarınız için belki bir PPİ deneme tedavisi düşünülebilir. Ya da bir gastroskopi sonrası tedavi seçeneklerine karar verilebilir.
Reflü konusunda tecrübeli bir KBB uzmanı ve gastroenteroloji uzmanı tarafından muayene edilmeniz, yakınmalarınııza çözüm bulunmasını kolaylaştıracaktır.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Çok
16 yıl 11 ay önce #5885 Yazan: fatihogut
fatihogut tarafından Cvp:gırtlak reflüsü hakkında? konusunda yanıtlandı
Sayın Doktor Koray Bey'in belirttiği gibi öncelikle konuya hakim bir KBB uzmanına görünmenizde yarar var. Muhtemelen reflü ile birlikte ek KBB patolojisi de bulunabilir. Daha sonra gastroenteroloji konsültasyonu da gerekebilir. Geçmiş olsun

Prof Dr Fatih Öğüt
Ege Üniv.Tıp Fak. KBB Hast.Öğretim Üyesi &
Tel: 0232 3902600 (Ege KBB Kliniği)
Muayenehane: Plevne Bulvarı Rumeli Apt No:16 Kt:5 Daire:9 Alsancak İzmir
Tel: 0232 4636868 GSM: 0532 6526020
www.fatihogut.com

Sorumlular: İrfan Yorulmazfatihogut
Geliştiren: Kunena forum