faranjit/reflü?

Çok
16 yıl 5 ay önce #6788 Yazan: Mehmet Emin
faranjit/reflü?, Mehmet Emin tarafından oluşturuldu
Merhabalar.

Benim yaklaşık 3 aydan beri faranjitim var,her türlü antibiyotik/ilaç denememe rağmen iyileşmedi. Geçen ay KBB doktronuna gittim,bana faranjitimin geçmeme nedeninin reflü olduğunu söyledi,ve lansor ilacını verdi. İlacı düzenli olarak kullandım,boğazımdaki rahatsızlık iyice azaldı; fakat tam anlamıyla iyileşmedi.

Bugün yeniden farklı bir doktora gittim,o da faranjitimin iyileşmeme nedenin reflü olabilecini söyledi,ve Pulcet adlı ilacı verdi.

Benim sorum şu,ben şahsen reflü olduğumu düşünmüyorum,yediklerime içeceklerime son derece dikkat eden biriyim. Yani reflüm olsa,hissederdim diye düşünüyorum. Ne bir yanma hissi,ya da benzeri hissim yok.

Acaba bu Pulcet adlı ilacı uzun vadede kullanmam,reflüm olmasa bile,bana fayda sağlar mı? Ve bildiğiniz herhangi bir şekilde reflü ile faranjitin bağlantısı olabilir mi? Ayrıca Pulcet ile birlikte bana Talcid yazdı,ikisi de mide asitine etki eden ilaç, birlikte kullanmam ne kadar doğru?
Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
16 yıl 5 ay önce #6789 Yazan: fatihogut
fatihogut tarafından Cvp:faranjit/reflü? konusunda yanıtlandı
sayın hasta,
mide reflüsü ve gırtlak reflüsü ayrı hastalıklardır. Gırtlak reflüsüne, değişik KBB hastalıkları sıklıkla ekelnebilmektedir.
www.fatihogut.com da reflü ile ilgili makalelerimden detaylı bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Prof Dr Fatih Öğüt
Ege Üniv.Tıp Fak. KBB Hast.Öğretim Üyesi &
Tel: 0232 3902600 (Ege KBB Kliniği)
Muayenehane: Plevne Bulvarı Rumeli Apt No:16 Kt:5 Daire:9 Alsancak İzmir
Tel: 0232 4636868 GSM: 0532 6526020
www.fatihogut.com

Çok
16 yıl 5 ay önce #6792 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Cvp:faranjit/reflü? konusunda yanıtlandı
MMTMN yazan:

ben şahsen reflü olduğumu düşünmüyorum, reflüm olsa,hissederdim diye düşünüyorum. Ne bir yanma hissi,ya da benzeri hissim yok.

Çok doğal. Gırtlak reflüsünde yemek borusunu etkilemeyecek kadar az miktarda asidin gırtlağı etkilemesi söz konusudur.Bu nedenle klasik reflü yakınmaları hissedilmeyeblir.

Acaba bu Pulcet adlı ilacı uzun vadede kullanmam,reflüm olmasa bile,bana fayda sağlar mı?

Sorun reflü ve dolayısıyla mide asidi ile ilgili değilse yarar sağlamaz.

Ve bildiğiniz herhangi bir şekilde reflü ile faranjitin bağlantısı olabilir mi?

Evet, olabilir.

Ayrıca Pulcet ile birlikte bana Talcid yazdı,ikisi de mide asitine etki eden ilaç, birlikte kullanmam ne kadar doğru?

Pulcet midenin asid salgısı yapmasını azaltan bir ilaç. Talcid ise midede mevcut olan asidin etkisini yok eden bir ilaç. Yani etki mekanizmaları farklı ve birlikte kullanılabilir.[/quote]

Sizin durumunuzda reflü tanısını netleştirmek için gastroskopi, motilite, pH-metri, impedans gibi ileri tetkikler yapılması gerekebilir.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Sorumlular: İrfan Yorulmazfatihogut
Geliştiren: Kunena forum