bunalımdayım boğaz ile ilgili

Çok
2 yıl 7 ay önce #10070 Yazan: sevilay
sevilay tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı
hocam merhaba bnde 6 aydır gırtlak reflüsünden kaynaklı yutma güçlüğü cekiyorum her tetkik yapıldı ama sonuç sadece reflüden kaynaklı bu konuda size bir sorum olacak yemek borusuna yapılan botox işlemi bu yutma güçlüğü için çözüm olabilir mi bu konuda bilginiz varmıdır

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
2 yıl 7 ay önce #10072 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı
Merhaba,
Botox'u nereye yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Yemek borusu alt ucuna yapılacak Botox, reflü yakınmalarını artırır.
Üst kısma Botox uygulaması ile ilgili bir bilgim yok.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
2 yıl 7 ay önce #10073 Yazan: İrfan Yorulmaz
İrfan Yorulmaz tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı
Botox reflü tedavisinde bir seçenek değildir. Reflü kaynaklı yutma güçlüğüne iyi gelmeyeceği gibi, büyük bir olasılıkla şikayetleri daha da artıracaktır.

Prof. Dr. İrfan Yorulmaz
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı
irfanyorulmaz.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
2 yıl 6 ay önce #10079 Yazan: sevilay
sevilay tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı
hocam cevabınız için teşekkür ederim larengf.reflü ilk 3 ay çift doz alınmasını yazmışsınız bnde ilk iki ay kadar çift doz alıyordum ama daha sonra tek doza düşürdüm ve cokda dikkat etmemeye başladım çünkü ppı lerin mide asit salgısını sıfıra indirip zamanla midede atrofi oluşacagından korktum acıkcası böyle bir ihtimal varmıdır yoksa ph metre ve manometre gibi tetkiklerde yaptırıp tedaviye yeniden mi başlamalıyım

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
2 yıl 6 ay önce #10080 Yazan: İrfan Yorulmaz
İrfan Yorulmaz tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı
Tedaviye rağmen şikayetleriniz devam ettiğine göre tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm. Saygılarımla...

Prof. Dr. İrfan Yorulmaz
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı
irfanyorulmaz.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
2 yıl 6 ay önce #10086 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından bunalımdayım boğaz ile ilgili konusunda yanıtlandı

sevilay Yazan:: hocam cevabınız için teşekkür ederim larengf.reflü ilk 3 ay çift doz alınmasını yazmışsınız bnde ilk iki ay kadar çift doz alıyordum ama daha sonra tek doza düşürdüm ve cokda dikkat etmemeye başladım

Yani arzu edilen tedavi uygulanamamış.

PPİ lerin mide asit salgısını sıfıra indirip zamanla midede atrofi oluşacagından korktum

Mide asit salgısını azaltıyor, ama sıfıra indirmiyor. Önemli faktörlerden biri pH değerini 4'ün altına indirmeyip, pepsinojen maddesinin aktive almasını engellemek ve asit pepsin etkisini engellemektir. PPİ'ların kendilerinin atrofi etkişsi çok da beklenen bir şey değil. FAKAT özellikle de otoimmun gastrit zemininde atrofi sorunu zaten var olanlarda kullanılması doğru değildir.

acıkcası böyle bir ihtimal varmıdır yoksa ph metre ve manometre gibi tetkiklerde yaptırıp tedaviye yeniden mi başlamalıyım

İlaç tedaviniz ve önlemleriniz uygun şekilde yapılmadığı için bu tetkiklere girişmeli mi, bilemiyorum. Ama ilaç tedavsi ile beklenen yarar görülmeyen hastalarda tabii ki yapılmalı.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: İrfan Yorulmazfatihogut
Geliştiren: Kunena Forum