Nefes darlığı

Çok
20 yıl 1 ay önce #317 Yazan: emrah
Nefes darlığı, emrah tarafından oluşturuldu
Bogaz ağrısı, gastrit, besinlerin sindirilmeden çıkması dışında nefesle ilgili bir sorunum daha var. Çok nefes darlığı... En basit işte soluk soluğa kalıyorum. Otururken nabız 60 civarı 10 metre yürüyünce 100 civarı. Kalp grafisinde sinüs taşikardi abnormal yazıyor. Bazen kalbim yoruluyor ve uyuşuyor. Ayrıca sol kolumun da uyuştugu zamanlar oldu ben de tedirgin oldum. Yaşım 21. Bunlar reflü tedavisi olunca geçer mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
20 yıl 1 ay önce #326 Yazan: anu
anu tarafından REFLU konusunda yanıtlandı
Merhaba arkadaslar sitenizi yeni buldum beni de arniza alirsaniz menmun olurum bende reflu hastasiyim ayni andada alerji yapiyorum konusarak dinleyerek paylasarak bazi seyler umuyorum daha iyiye gidebilir simdilik sevgiyle kalin. :lol:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
20 yıl 1 ay önce #332 Yazan: Koray Tuncer
Koray Tuncer tarafından Re: Nefes darlığı konusunda yanıtlandı

özgürdeniz Yazan:: Otururken nabız 60 civarı 10 metre yürüyünce 100 civarı. Ayrıca sol kolumun da uyuştugu zamanlar oldu ben de tedirgin oldum. Yaşım 21. Bunlar reflü tedavisi olunca geçer mi?

Bu yakınmaları reflüye bağlamak zor. Bu yakınmaların bir Kalp Hastalıkları Uzmanı ve sorun saptanmazsa sonrasında Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından değerledirilmesinin uygun olacağı kanısındayım.
Bu incelemeler sonucunda bir özellik saptanmazsa, o zaman reflü ile ilişki araştırılabilir.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
20 yıl 1 hafta önce #544 Yazan: emrah
emrah tarafından Re: Nefes darlığı konusunda yanıtlandı
Koray bey hatırlarsanız nefes darlığı, en basit fiziksel aktivitede soluk soluğa kalma, nabızda otururken ve yürürken arasında ciddi fark, kalbe ani ağrı girmesi vb şikayetlerinin reflüden olup olmayacağını sormuştum. Sizde olabilir ama önce kardiyoloji ve Göğüs hast. gidip onları ekarte etmemi istemiştiniz. Kardiyolojiye gittim, herhangi birşey çıkmadı, doktorum 'bunlar reflü kaynaklı başka bir sorun yok, ayrıca Göğüs hast.na da gitmene gerek yok' dedi
selamlar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
20 yıl 1 hafta önce #545 Yazan: emrah
emrah tarafından Re: Nefes darlığı konusunda yanıtlandı
Ayrıca 1 ay kadar önce Cumhuriyet gazetesinde, Cerrahpaşadan Göğüs Hast. Uzmanı Doç. Dr Kamil Kaynak'ın reflü ile ilgili bir yazısı vardı. Reflü hakkında epeyce bilgili olduğu belli olan bu hocamıza mail attım ve durumumu detaylarıyla anlattım. Nefes darlığı vb sorunlarımın reflünün atipik semptomları olarak karşımıza çıkabileceğini söyledi. Ve reflü tedavisine devam etmem gerektiği söylendi.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
20 yıl 1 hafta önce #548 Yazan: emrah
emrah tarafından Re: Nefes darlığı konusunda yanıtlandı
" kbb.uludag.edu.tr" adresinde GÖRH bölümünde aşağıdaki ilaçlardan bahsediyor. Pek etkisi olmadığı için mi duymadım acaba? Bilgilendirirmisiniz.

"Mide kaslarını güçlendirmek: Özefagusun sıkıştırıcı etkisini güçlendiren ve kapağı daraltan ilaçlar GÖRH'yü iyileştirebilirler. Bunlar sadece reçete ile sisaprid, metoklopramid ve betanekol klorid jenerik adı altında satılır. Bu ilaçlar genellikle uzun süreli olarak H-2 blokörlerle kullanılır. Metoklopramid ek olarak midenin boşalmasını hızlandırdığı için ayrıca yararlıdır. Sisapridin en sık görülen yan etkileri karında kramplar, kabızlık, ishal ve aşırı sinirliliktir. Metoklopramid bazı insanlarda yorgunluğa neden olur ve daha şiddetli yan etkiler yapabilir. Yemekten hemen sonra betanekol klorid alındıysa bulantı ve kusma görülebilir" (uludag.edu.tr'den alıntı)

Ayrıca Uludağ üni.den Doç. Dr Çağdaş Öztürk, GASTROÖZEFAJİYAL REFLÜ HASTALIÐI VE OTOLARİNGOLOJİK BELİRTİLERİ adı altında detaylı bir dosya hazırlamış. LFReflü gibi atipik durumlarda tedavinin minimum 6-12 ay PPİ olarak sürmesinden bahsetmiş. Dosyada en garipsediğim nokta da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin omeprazolün kullanımını 8 haftadan fazla önermemesi, deneylerde farelerde tümör oluşmuş, ne diyorsunuz, yıllarca kullananları duyduk. Herhalde bu yüzden olacak ki Amerika'da aşırı miktarda Laparoskopi oluyormuş.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Geliştiren: Kunena forum