reflü Irsimidir??

Çok
18 yıl 4 ay önce #5179 Yazan: ilker
reflü Irsimidir??, ilker tarafından oluşturuldu
selamlar, ben yaklasik 3 senedir reflü hastasiyim, benim sorum,oglumda yaklasik 1 aydir öksürük var gecmiyor özelikle gece uykusunda cok öksürüyor, uykusundan uyaniyor, doktorun vermedigi öksürük surubu kalmadi, simdi de astim hastalarinin kullandigi agiz sprey i kullaniyor, acaba reflü Irsi midir oglumda reflü mü? oglumun yasi 3..

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
18 yıl 4 ay önce #5181 Yazan: carpediemre
carpediemre tarafından Re: reflü Irsimidir?? konusunda yanıtlandı
öncelikle geçmiş olsun
hekim değilim ancak kızımın belirtileri de aynen sizin oğlunuzunki gibiydi
bizde yanlış bölümlerde çok oyalandık
bir an önce oğlunuzu çocuk gastro bölümüne götürün

Çok
18 yıl 4 ay önce #5195 Yazan: hyukselefe
hyukselefe tarafından Reflü ve genetik konusunda yanıtlandı
Sayın anne,
reflünün ciddi bir genetik yatkınlığı var. Ancak astım bulgularınızın olması endişe verici. Her ikisi için de birlikte düşünmek lazım.

Geçmiş olsun

Doç. Dr. Hasan YÜKSEL
Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi
Çocuk Alerji Bilim Dalı ve Solunum Birimi
www.cocukalerjiklinigi.com
cocukalerjiklinigi.blogspot.com
Cep 0 532 5487032

Çok
18 yıl 4 ay önce #5200 Yazan: drserhat
drserhat tarafından Re: reflü Irsimidir?? konusunda yanıtlandı
Reflü genetiği çok tartışmalı bir konu. İkiz kardeşlerden birisinde varsa diğerinde de olasılığın artması nedeniyle bir risk var. Fakat daha önemli olan tüm ailenin aynı reflüjenik yaşam tarzını sürdürmesi bence. Hastalığın genetik geçişinin fazla olduğuna dair net bir çalışma yok. Biz de çalışıyoruz sonuç alamadık.
Selamlar.

Serhat Bor
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Kliniği Öğretim Üyesi ve Ege Reflü Çalışma Grubu

Çok
18 yıl 4 ay önce #5212 Yazan: ilker
ilker tarafından Re: reflü Irsimidir?? konusunda yanıtlandı
selamlar, dun ogluma alerji testi yapildi, temiz cikti,bronsit de olmadigi söylendi, cigerlerin de iyi oldugunu söyledi doktor, cocuk doktorun verdigi astim tedavisinde kullanilan spreyi kullanmamamizi söyledi ve aksamlari yatmadan önce cignemek üzere SINGULAIR 4mg adinda tablet verdi (ben Almanya'da yasiyorum belki türkiyede ilacin adi baska olabilir). yani daha oglumun hastaligina kimse bir ad koyamiyor, insallah reflü degildir. ama geceleri cok öksürüyor, balgamda var cikaramiyor balgam sökücü de ise yaramadi...

Çok
18 yıl 4 ay önce #5231 Yazan: seferc
seferc tarafından Re: reflü Irsimidir?? konusunda yanıtlandı
slm-reflunun genetik olabilecegini ben tahmin etmiyorum cünkü reflu o kadar yaygin bir hastalik ki neredeyse her iki kisiden birinde var az veya cok-ben reflu cerrahi gecirmis biriyim, ayrica hem esimde hemde oglumda az da olsa reflu sikayetleri oluyor ara sira. yine de genetik olduguna sanmiyorum, her arkadasima sordugumda genelde iki kisiden birinde oluyor reflu ve bunun hastalik oldugunu bilmiyorlar dogal oldugunu saniyorlar fazla kacirdim ondan diyorlar, yani dünyanin yarisi asagi yukari reflu hastasi, selamlar

Sorumlular: hyukselefe
Geliştiren: Kunena forum