Reflü tedavisindeyiz

Çok
15 yıl 4 ay önce #8972 Yazan: Bahar
Reflü tedavisindeyiz, Bahar tarafından oluşturuldu
Merhaba,

1.130 gr prematüre doğan oğlum 26 aylık. 2 yaşına kadar emzirdim. 5 ay koliği oldu. İnek sütünden olabileceğini okudum, doktorum olmaz dedi. Kendim sadece inek sütünü kestim ama inek sütüyle ilgili herşeyi kesmem gerekiyormuş...) Hiçbir mamayı almak istemedi. Biz de keçi sütü maması bulduk, onu aldı. Sonra keçi sütünün kendisini sulandırarak verdik ve 11 aylıkken kusmaya başladı. Dr'umuz gaviscon, molium ve bir ilaç daha denedi, ama geçmedi. 18 aylık olunca gçer dedi. 3 çocuk doktoru (1'i prof.), 1'i çocuk gastr. prof.'una gittik. Sonuncusu inek sütü allerjisi testi yaptırdı, ama birşey çıkmadı. baryumlu testte reflü çıktı. Dr. endoskopi de isteyince, kendi gastr.'uma da danışarak yaptırmadım. Biraz daha beklemeye karar verdik. Tekrar kusmaları artınca başka bir çocuk gast. prof'una gittik. O da allerjilerin o zaman testte çıkmamış olabileceğini, tekrar yapacağımızı söyledi. Nitekim inek sütü allerjisi çıktı. tüm inek sütü ürünlerini ve dana etini kestik. Zaditen ve zantac tedavisine başladı. Bu arada da mama olarak Pregomin alacaksınız dedi. Mamaya üzüm pekmezi koyabilirsiniz, keçiboynuzu ve dut pekmezi olmaz dedi. Oysa biz de üzüm pekmezinin ona dokunduğunu düşünüp, keçibonuzu pekmezi veriyorduk. Onun dediğini yaptık. Ama ne zaman ki sabah ve akşam aç karnına ilaçlarını alıyor, karnını gösterip "uff" diyor. Yedikten sonra da çıkarıyor. 1 hafta oldu ve kusması sürüyor. Dr ilave motilium verdi. Sizce üzüm pekmezi de dokunuyor olabilir mi ? Pekmezlerin yerine bal da olabilir dedi. Mamanın tadı iğrenç olduğu için şimdi balla tatlandırmayı deneyeceğim. Artık kusmaktan çocuk helak oldu, hala 9,8kg. civarında, zaten küçük doğdu. Neden bu ilaçları aldıktan sonra uff diyor midesi için ? İlaç orayı tedavi ettiği için mi yakıyor ? Neden kusması durmuyor ? Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: hyukselefe
Geliştiren: Kunena forum